Bioaktive stoffer i fødevarer

Kasper Holm, webredaktør • 26-01-2018

Billede af Bioaktive stoffer i fødevarer
2.y BT har tirsdag d. 23. januar været på ekskursion til Århus Universitet i Foulum. Foto: Rasmus 2.y

2.y BT har tirsdag d. 23. januar været på ekskursion til Århus Universitet i Foulum. Der har vi beskæftiget os med bioaktive stoffer i fødevarer, og hvordan de kan påvirke vores celler. Derefter fik vi deres cellelaboratorium at se, hvor der fokus på forskellen mellem almindelige celler og kræftceller, her fik vi også til opgave at finde ud hvilke celler, der var kræftceller. I slutningen af vores besøg så vi deres fistulerede køer, som er køer med et hul i siden af maven. Det gør man for at forske i fodersammensætningen, men det gør naturligvis ikke ondt på køerne. Det har været en super spændende og lærerig dag på Foulum.

Caroline og Laura 2y

Nørresundby Gymnasium logo