Camilla Andersen, STX, 3.x: Historie på Aalborg Universitet. (2012)

camilla

Hejsa!

Mit navn er Camilla Andersen. Jeg gik på Nørresundby Gymnasium i årene 2009 til 2012, og i sommers blev jeg naturvidenskabelig student.  Det var en af de bedste dage i mit liv, 3 års hårdt arbejde blev nu endelig belønnet.

Da jeg begyndte på Nørresundby Gymnasium var jeg fast besluttet på, at jeg skulle læse videre på arkitektskolen i Aarhus. – Men meget kan nå at ændre sig på 3 år. Allerede i 2.g havde jeg ændret min forestilling om at blive arkitekt. I stedet var det faget historie, der havde fået min store interesse, egentlig havde den altid været der, men den blev bare forstærket efter jeg kom på gymnasiet.

Efter jeg blev student i sommer, flyttede jeg fra Gjøl til Hjørring, for at bo sammen med min kæreste. Den 31. august kom dagen endelig, hvor jeg startede på Aalborg Universitet. Den efterfølgende måned bød på det første universitetsprojekt, den første eksamen, en masse undervisning, utallige sjove arrangementer, mange nye ansigter og ikke mindst, RUSTUREN!

I dag er jeg godt i gang med mit andet semester på AAU, og er endelig kommet rigtigt i gang med historie. Jeg har allerede været til flere eksamener, og de to første projekter er overstået. Jeg nyder at læse på universitetet, da hverdagen er meget anderledes end i gymnasiet. Meget af min tid bliver brugt på at læse pensum og skrive projekter i grupper, faktisk har jeg ikke særlig meget undervisning, er kun i skole 1-2 dage om ugen, så det kunne ikke være bedre. Planen er, at jeg de næste 5 år skal læse historie kombineret med en gymnasielæreruddannelse, hvor jeg desuden skal læse matematik som sidefag. – Så min naturvidenskabelige linje på Nørresundby har ikke været spildt.

Selv om mange unge i dag vælger at tage et sabbatår efter gymnasiet, har jeg ikke været et sekund i tvivl om, at jeg har truffet den rigtige beslutning om at læse videre med det samme. For mig føles det helt rigtigt, specielt fordi universitetet er noget helt andet end gymnasiet, som nu giver mig nye udfordringer. Hvis man føler, at man skal til at stå på egne ben når man begynder i gymnasiet, så bare vent, når man skal læse videre på universitet, så lærer man virkelig, hvad det vil sige at stå på egne ben. Men når det er sagt, er Aalborg Universitet et fantastisk sted, og man føler sig hurtigt hjemme blandt de andre 10.000 studerende.

Er der noget Nørresundby Gymnasium  har lært mig, så er det at turde at tage sine egne valg og stå ved dem, uanset hvad andre siger. I løbet af mine 3 år på Nørresundby Gymnasium nåede jeg at udvikle mig utrolig meget som individ, og det har virkelig været de 3 bedste år af mit liv. Så nyd Jeres tid på gymnasiet, det er overstået hurtigere end I lige regner med, og det er en fantastisk tid, I aldrig får igen!

 

Nørresundby Gymnasium logo