Marie Lund, STX, 3.e: Tur til Australien (2011)

marie_lund

Kære alle NGHF-folk, gamle som nye.

.. Eller som vi siger det down under. G’day Mate!

Jeg hedder Marie og blev student i sommeren 2011. Jeg havde tre fantastiske år på Nørresundby med en masse dejlige mennesker, afleveringer, musicals, fester, flere afleveringer, eksaminer og alt hvad der nu hører til. Men det ved I jo nok alt om.

På et tidspunkt begynder spørgsmålet om, hvad man skal stille op efter gymnasiet at dukke op. Man kan desværre ikke tilbringe resten af sit liv der. Til gengæld ligger hele verden for ens fødder, det er bare at tage det første skridt og man er på vej. Dog kan valget, om hvad og hvor det første skridt skal tages, være en svær beslutning. Jeg valgte, efter mange overvejelser, at tage mit første skridt fra Nørresundby til Australien.

Sidst i august havde jeg sagt på gensyn til familie og venner, pakket min kuffert og stod nu overfor en 27 timers flyvetur. Alene.

Jeg ankom til Australien, og dermed begyndte mit eventyr og en helt anden hverdag end den jeg var vant til, og for første gang i mit liv var jeg helt alene. Det var skræmmende men samtidig enormt spændende! Jeg havde, inden jeg tog afsted fundet en familie, som jeg skulle være au pair pige for. Heldigvis er familien den bedste, jeg kunne have fået! Jeg elsker mine to søde piger og forældrene er dejlige. Mere kunne jeg ikke ønske mig.

Eller jo, mit næste ønske var at finde en omgangskreds, hvilket jeg fandt meget hurtigt! Allerede efter mine to første uge havde jeg mødt en del mennsker. Det var bare at tage sig sammen og go for it.

Nu har jeg været her i ca. et halvt år, hvilket lyder som lang tid, men som egentlig følelse som meget kort tid. I den tid har jeg mødt en masse dejlige mennesker, sagt farvel til en del af dem igen, oplevet Sydneys natteliv, Australsk kultur og natur, svømmet med hajer, surfet, set en masse store, meget store, edderkopper og alt hvad der nu ellers høre til.

En af grundende til at jeg valgte Australien frem for mange andre lande, var at jeg ville forbedre mit engelsk. Hvilket jeg i den grad også har gjort. Jeg havde engelsk A på Nørresundby, havde en dejlig lærer og lærte en masse. Men engelsk var bare aldrig min stærke side, men det at komme ud og blive tvunget til at bruge det hele tiden hjælper rigtig meget. Derudover fandt jeg ud af, at jeg egentlig ikke var så dårlig til det, som jeg gik og troede derhjemme.

Udover alle de gode oplevelser og alt det nye og spændende, ja så bliver det altså hverdag igen på et tidspunkt. Jeg vil indrømme, at jeg til tider kan kede mig en smule som au pair pige, og i et kort øjeblik ønsker jeg næsten, at jeg havde en aflevering. Men kun i meget korte øjeblikke. Man kan altid vende tilbage og begynde at studere igen, men at rejse ud og opleve verden er ikke en mulighed man får hver dag.

Jeg har ikke fortrudt mit valg om at tage et sabbat år, eller at jeg valgte at bruge det i Australien. Jeg tror på, at et år fri fra studier har gjort, at jeg rent faktisk har lyst til at studere igen. Det virker i hvert fald ikke nær så uoverskueligt som før.

Jeg har et par måneder tilbage ved familien her i Sydney, derefter vil jeg tage ud og nyde resten af mit år her i det Australske. Jeg håber, at inden du tager et valg omkring dit liv efter Nørresundby, at du overvejer en ekstra gang, at tage til ud i verden og have det sjovt, inden alt det seriøse starter igen. Du vil ikke fortryde det.

Take care

Marie Lund. 2008e

Nørresundby Gymnasium logo