Mette Quist, HF, 2.p: Læser på IVA (2011)

metter_q

Hejsa, jeg hedder Mette og er tidligere HF-studerende på Nørresundby gymnasium og HF. Jeps, jeg har en blå hue og den hænger ganske flot til skue på min reol.
NGHF var for mig en tid, hvor lærte at jeg sagtens kunne det jeg ville hvis jeg satte mig for det. det var også en tid, hvor det står klart for mig, at det snart var slut.
Lærerne gjorde det klart, at vi også måtte yde en indsats i forhold til undervisningen og af dem hentede jeg støtte og råd fra. Det jeg bedste husker fra den sidste tid af det sidste år vi var der, var eksamenerne. Eksamener man ikke uden videre kan glemme. Jeg klarerede mig, det samme gjorde resten af mine klassekammerater. Men jeg kan også huske andre langt sjovere episoder. Men det ville tage for langt tid at nævne her.

Men jeg kan takke NGHF for mange ting, bl.a. den tur, hvor vi tog indtil en stor bygning i Aalborg også kendt som Aalborg kongres og kulturcenter, her gik min drøm i opfyldelse eller næsten. I denne bygning indeholdt i den periode noget, der bliver kaldt: Uddannelsesmesse. Her var en stand, jeg meget gerne ville se nærmere på nemlig Biblioteksskolens stand, jeg havde kun haft planer om at kigge, da jeg havde fået af vide af en vejleder i folkeskolen at jeg ikke kunne komme ind pga. af mine lave karakterer + jeg skulle gå på gymnasium. Det viste sig at det var en fejl.
Og det førte til at min drøm om at blive bibliotekar kunne tages op til revision.
Hvilket betød, at i det øjeblik vi fik udleveret vores karakterblade og andre vigtige papirer, sendte jeg med det samme en ansøgning af sted til IVA.

En lille tilføjelse til hvad IVA egentlig er, for det er ikke BIVA jeg taler om, nej, det har også været kendt som Danmarks biblioteksskole, men grunden til navne skiftet fik jeg først af vide senere i forløbet, var fordi, at de som andre institutioner skulle følge tiden og der nye navn passede bedre på det de var i dag. Men IVA er en forkortelse for: det Informations Videnskabelige Akademi. Og det er en ganske lille, hyggelige institution og som lægger godt forputtet mellem de andre universitetsbygninger ude i Aalborg ØST. Ja, man kan nemt fare vild derude.

Men som sagt, sendte jeg ansøgningen af sted og det føltes som om der gik en evighed før jeg fik bekræftelsen på, at jeg var kommet ind og jeg opdagede at studie bøger er dyre, så et godt råd spar op eller spørg jer frem efter brugte bøger I kan købe af tidligere studerende. Men alt dette har så ført frem til at jeg i dag snart begynder på mit andet semester på IVA på dets grundforløb Bachelor.
Mine planer for fremtiden stikker ikke så langt ud i den, jeg håber bare på at gennemført de 3 år bacheloren tager og derefter vil jeg, på nuværende tidspunkt, gå efter at kører videre Bibliotekar DB.

Et godt råd: erfaringer er en god ting og vær ikke bange for at spørger om hjælp, ligegyldigt hvad det er.

Mange hilsner og gode studieår fra Mette Q. HF’s årgang 2009p

Nørresundby Gymnasium logo