Elever fortæller om studieretninger

STX – det bedste kort på hånden når du skal videre

STX er den gymnasiale uddannelse, der giver dig langt de fleste muligheder, når du skal læse videre. Som udgangspunkt åbner den op for over 300 videregående uddannelser. Det er langt mere end de andre gymnasiale uddannelser. Hvor mange uddannelser du kan søge ind på, når du har fået eksamensbeviset, afhænger selvfølgelig af dit valg af studieretning.

Linje eller studieretning

Tidligere havde gymnasiet linjer. I dag kalder vi det studieretninger, men det er stort set det samme. Med dit valg af studieretning, lægger du hovedsporet for, hvordan din stx kommer til at se ud. Du kan så krydre din studieretning med nogle af de mange valgfag, vi tilbyder. Her får du et lille eksempel:

Du vil gerne læse til læge eller sygeplejerske efter gymnasiet. En oplagt studieretning vil derfor være biotek, matematik og fysik. Et oplagt valgfag vil være latin. Som læge eller sygeplejerske kommer du til at bruge latinske betegnelser i dit arbejde. Det vil derfor være en fordel for dig, hvis du allerede i gymnasiet har lært lidt om sprogets opbygning.
Det kan selvfølgelig også være, at du hellere vil have et fag, der giver et lille break. En studieretning med boitek er meget naturligt lig med en formler, forsøg, beregninger, kitler og sikkerhedsbriller. Her kunne fag som idræt, drama eller måske musik give dig nogle helt andre input i løbet af ugen. Valget er dit.

STX – hvorfor vælge noget fra, når du kan få det hele?

En del elever starter på en gymnasial uddannelse med en ret klar ide om, hvad de vil læse videre til. Men tre år på et gymnasie gør ret meget ved dig, så det er ikke usandsynligt, at du har ændret holdning til drømmestudiet. Hvis drømmen er skiftet ud, så står du bedre med et bevis fra STX.

Vælg den rigtige studieretning

Tænker du på at tage STX, men er lidt usikker på hvilken studieretning, der passer til dig, kan studieretnings-videoerne måske være en hjælp. Her fortæller en række af skolens elever om de forskellige muligheder, du har som STX-elev her på NGHF.

Biologi A – Kemi B

Biotek A – Matematik A – Fysik B

Fransk A – Engelsk A – Samfundsfag B

Græsk A -Latin A

Kemi A – Matematik A – Fysik B

Matematik A – Fysik A – Kemi B

Matematik A – Fysik B – Kemi B

Musik A – Engelsk A

Samfundsfag A – Engelsk A

Samfundsfag A – Matematik A

Spansk A – Engelsk A – latin C

Tysk A-  Engelsk A – Samfundsfag B

Nørresundby Gymnasium logo