Line Lykkegaard Wiesneck, stx, 3.m: Au pair i Australien og derefter sygeplejerstudiet. (2013)

Line_wiesneck

Oi mate, how are you?

Jeg hedder Line og jeg gik I 3.m, indtil jeg i sommeren 2013 blev student. I 3 skønne år, havde jeg den bedste linje (ifølge mig selv) Musik-Engelsk-Drama og jeg nød hvert eneste sekund af den daglige skolegang.
–    I sidste ende handler det ikke om din linje, men om hvilken klasse du kommer i. Det er det der kommer til at betyde allermest!

Lige nu sidder jeg 16.000 km. væk, på den anden side af jorden, mens jeg (prøver at) skrive min historie om livet efter gymnasiet. Landet ligger dog sådan, at jeg har en lille baby boy Henry(1) på den ene side af mig og en energisk pige Audrey(4), på den anden side af mig, og det går ikke stille for sig.
Efter jeg blev student besluttede jeg mig for, at tage et sabbat år – Jeg ville opleve verden. Men at opleve verden kan være ret dyrt, så jeg ledte efter alternative måder. Og frem kom ideen om at blive aupair, og hvilket bedre land end det varme, venlige Australien.

Jeg har nu været i Australien i godt 5 måneder og har stadig 5 måneder igen. Jeg nyder det til fulde og takket være min fantastiske australske familie, har de gjort mit ophold endnu mere mindeværdigt! Jeg har 4 måneder tilbage hos min hostfamily og 1 måned hvor jeg rejser rundt sammen med mine forældre, hvor vi kommer til at opleve alt fra Uluru/Ayers Rock i ørkenen, til regnskovsfyldte områder langs østkysten.
Australien har så meget at byde på, så mange eventyr, folk, historie, natur at byde på. Jeg har dykket med hvidhajer og svømmet med søløver i Sydaustralien. Jeg har sprunget i faldskærm ved Gold Coast, Queensland. Jeg har surfet på bølgerne ved Rainbow Bay, Queensland. Jeg har drevet kvæg på hesteryg og været på country music festivals i Tamworth. Jeg har daset på Bondi beach og de smukke hvide strande i NSW. Jeg har gået på Sydney Harbour bridge. Jeg har fodret kænguruer og holdt koalabjørne. Jeg skal svømme med hvalhajer i Vestaustralien og bungeejumpe i Cairns Queensland og selvfølgelig opleve det mest ikoniske af australien, Uluru/Ayers rock.
–    Jeg har levet og lever det australske liv.

Med stor sorg rejser hjem i starten af juni, hvor jeg starter på sygeplejerstudiet i enten Hjørring eller Aalborg omkring august-september 2014. Mit endelig mål/drøm er dog at blive ambulancefører eller paramediciner, men vi skal jo alle starte et sted, så at blive sygeplejerske ville være et skridt i den rigtige retning.

Jeg savner at gå på NGHF. Jeg savner den daglige rutine, mine klassekammerater, festerne, spisepauserne, fjollerierne og den generelle atmosfære på skolen. Ja selv lærerne, afleveringerne og dansktimerne, selvom det ikke er til at tro nu når man selv stadig går på NGHF.
–    Man ved ikke altid hvad man har, før man mister det. Så det er med at nyde sine 3 gymnasie år (2 hf år), for lige pludselig har man huen på, og så starter det virkelige liv.
Nørresundby Gymnasium og HF gav mig nye venner, nye oplevelser, ny viden, og det ansvar og de oplevelser der fulgte, gav mig lidt mere af Line.

Det kan godt være der skete nogle seriøst fucked-up ting engang imellem(også ret sjove, kedelige, underlige, tossede ting), men jeg ville ikke kunne være foruden et eneste øjeblik, for i sidste ende er det alt sammen med til at skabe dig. Det er alt sammen minder, man kan kigge tilbage på og tænke: ”Hold da kæft”.  Jeg vil ikke lyve og sige at, det at gå på NGHF er, som en dans på roser. Det er sgu hårdt arbejde, men alt hårdt arbejde ender ret ofte med at betale sig – ”Huen på”.

Hurraa, g’bye, see ya, later mate.

Nørresundby Gymnasium logo