Træffetider for studievejledning og GSK sommerferien.

Genrer i Mediefag

Synopsis:

I første omgang skriver man en synopsis, dvs. historien kort fortalt.  Det er også på det tidspunkt, man skal overveje, hvilken genre filmen skal tilhøre.  Synopsen kan variere i længde fra fire linjer til nogle sider. I synopsen er handlingen og karaktererne (hoved- og biroller) beskrevet.

Se her: http://filmlinjen.dk

På baggrund af synopsen udvikler man en step-outline. I en step-outline er historien opdelt i scener med scenenumre og angivelse af locations (stedet hvor scenen foregår). Man markerer også, om scenen skal foregå indendørs (INT = Intern) eller udendørs (EXT = eksternt), og man skriver, om scenen skal foregå om dagen eller om natten.

Se her: http://filmlinjen.dk

Manuskript:

Inden manuskriptet skrives, kan man også opstille et karakterark med beskrivelser af alle hovedpersonerne. Karakterarket beskriver de enkelte personers personlige data såsom alder, højde, udseende, men også personlighed, stil, påklædning og forhold til de andre personer i filmen.

Når filmens historie og karakterer er på plads, er det muligt at skrive manuskriptet. Manuskriptet skal følge bestemte skriveregler og gennemgår oftest flere gennemskrivninger. Gennemskrivningerne skal nummereres, så alle ved, hvilken version der er tale om. Det er vigtigt at have et godt og klart manuskript. Så kan holdet se, hvad instruktøren mener. Samtidig kan de hver især på holdet finde ud af, hvad idéen med filmen er, og hvad de kan gøre for at gøre filmen så god som muligt.

Se her : http://filmlinjen.dk

Storyboard: 

Tegn handlingen i enkeltbilleder.

Se her: filmlinjen.dk