Så er der åbnet op for tilmelding til jubilartræf 2024

2.v og Guds eget Land i Gug Kirke

USA-klassen 2v havde snøret gummistøvlerne og trodset regnen onsdag aften, for at nå frem til Gug Kirke, hvor Mads Fuglede var inviteret til at give et nuanceret portræt af Donald Trumps USA. Turen var en ekskursion, som klassen aftalte i samarbejde med historielærer Kim Hornbech.

Det er første gang, Gug Kirke har en så prominent foredragsholder, og sognesalen måtte da også afløses af kirkesalen for at kunne rumme den massive tilstrømning. De fremmødte kunne så glæde sig over en veloplagt taler og et indsigtsfuldt foredrag. Mads Fuglede gav en klar fremstilling af Trump som den moderne “Working Class Hero”, lige fra sprog, attitude, påklædning og til holdninger. Derfor fik han opbakning til sit kandidatur i landet med verdens største arbejderklasse. Han er samtidig den første præsident til at tage et opgør med Truman-doktrinen og altså ikke arbejde udenrigspolitisk på at inddæmme det kommunistiske Sovjet og andre undertrykkere af frie folk. Da Sovjetunionen ikke eksisterer mere, og Rusland blot er en stat i territorial konflikt med sine tilgrænsende nabolande, og dermed ingen trussel for USA, er der intet incitament til at skulle bruge ressourcer på at involvere sig. Med andre ord er Rusland og Putin et anliggende kun for Europa.

Spørgelysten efter foredraget var stor, så der blev til sidst lukket for flere spørgsmål, men heldigvis havde vi en aftale med Mads om at mødes efter foredraget, så vi også kunne få vores spørgsmål besvaret. Og selvfølgelig lige få et billede med hjem :-)

2v ser nu frem til selv at komme “over there” til det forjættede land og jagte den amerikanske drøm om lighed og frihed for alle. Bare ikke dem, vi som det naturligste i verden stadig undertrykker uden at blinke, hvilket Mads Fuglede illustrerede ved at sætte Uafhængighedserklæringen ind i det historiske perspektiv, hvor den var nedfældet.

Efter mere end 2½ time var det igen nødvendigt at krybe i gummistøvlerne og søge mod nord gennem den intense regn hjem til en varm og tør seng, inden næste skoledag truer.

/Bo L. Andersen

2v_ Mads_Fuglede-7