Brobygning

Brobygning på NGHF

Overvejer du STX eller HF, så kan du som elev i 8., 9. og 10. klasse komme i brobygning. Formålet med brobygningsforløbet er, at du prøver at være elev i gymnasiet/hf.

 

Hvordan tilmelder jeg mig?

På din egen skole vil du få tilbud om at komme i brobygning. Her kan du så vælge Nørresundby Gymnasium & HF. Hvornår du får muligheden for at komme i brobygning er forskelligt fra skole til skole. Vil du vide mere, kan du snakke med din UU-vejleder.

 

Hvordan foregår det?

Når du møder om morgenen den første dag, vil du blive mødt af en vejleder, der følger dig til din klasse. I klassen møder du de andre brobyggere og får udleveret et program for de dage, du er i brobygning. Du vil også få en grundig introduktion til gymnasiets opbygning – herunder grundforløbet og gymnasiets studieretninger og hf fagpakker. Der vil blive tilknyttet en vejleder, så du kan få svar på alle dine spørgsmål. Du vil også blive vist rundt på skolen, så du kan få et indtryk af stedet og se faglokaler, kantine og bibliotek.

I løbet af brobygningen vil du få en forsmag på den faglighed, der kendetegner gymnasiet og hf. Du kommer både til at møde fag, som du kender på forhånd, men også fag som er nye for dig. Vi vil gerne give dig et klart billede af, hvad det vil sige at være gymnasieelev, både fagligt og socialt. Du bliver placeret i en klasse med andre, som også har valgt gymnasiet eller hf, og vi forventer, at du deltager aktivt i undervisningen. Du får også mulighed for at komme ud i en gymnasieklasse og overvære undervisningen, samt mulighed for at snakke med gymnasieelever om, hvordan det er at gå i gymnasiet, og hvilke aktiviteter skolen tilbyder udover undervisningen.

Vil du vide mere?

Du er altid velkommen til at kontakte skolen. Du kan skrive en mail til vores studievejledere, skrive på Messenger/Facebook eller ringe. Hvis du vil vide mere om dagligdagen, kan du følge os på Facebook, Instagram og Snapchat. Her vil vil løbende lægge ting op som giver et godt billede af, hvordan livet som elev på NGHF er.