Information til nye elever

Ny elev? Kom til Åbent hus

Du er altid velkommen

Åbent hus

Hvert år afholder Nørresundby Gymnasium & HF to orienteringsarrangementer. Det ene bliver holdt en hverdagsaften i januar og det andet en lørdag eftermiddag i november. Arrangementet i januar består af en orientering inde i festsalen hvorefter der er mulighed for at møde lærere og elever ved stande i kantinen. Arrangementet i november har mere karakter af åben skole, hvor man kan komme og opleve undervisningen og stemningen på skolen. Her vil det også være muligt at snakke med lærere og elever og høre lidt om, hvad det vil sige at gå på gymnasiet eller HF.

Du kan også møde vores studievejledere, der kan fortælle dig lidt mere om studieretning og valgfag, som kan få betydning for din videre uddannelse.

Endelig kan vores studiesekretær fortælle dig, hvordan du søger SU og buskort.

Du kan også følge med på vores Facebook side for Nørresundby Gymnasium og HF her, hvor du kan få et indblik i de ting, der sker på skolen.

Valgfag

En vigtig del af det at tage en ungdomsuddannelse, er din mulighed for at tage valgfag, hvor du kan dykke ned i noget, der har din interesse.

Hos Nørresundby Gymnasium og HF tilbyder vi mange forskellige og spændende valgfag, og vi opretter også altid mange af de valgfag, vi tilbyder. Det kan være meget forskelligt hvor mange elever, der ønsker at tage de forskellige valgfag, og derfor vil det endelige udbud af valgfag typisk variere fra år til år. Derfor vil der blandt de valgfag, du ser hos mange andre ungdomsuddannelser, ofte være en større eller mindre andel af valgfag, der ikke bliver oprettet i sidste ende.

Der kan være rigtig stor forskel på, hvor mange fag, der bliver udbudt, og hvor mange fag, der rent faktisk bliver oprettet. Når du besøger de forskellige ungdomsuddannelser for at finde frem til lige netop din drømmeuddannelse, er det derfor en god ide, at du husker at spørge ind til, hvor mange valgfag de oprettede sidste år. På den måde kan du danne dig et indtryk af hvor stor en chance, du har for at få det valgfag, du drømmer om.

På Åbent Hus vil vores dygtige studievejledere blandt andet fortælle dig lidt mere om de forskellige studieretninger, vi tilbyder hos Nørresundby Gymnasium og HF, og i den forbindelse vil du også høre om de forskellige valgfag, du kan vælge imellem. Som sagt, opretter vi hos NGHF hvert år rigtig mange af de valgfag, vi tilbyder i første omgang. Det er du naturligvis også velkommen til at spørge mere indtil til Åbent Hus. 

Du er altid velkommen

For mange kommende elever er det en høj prioritet at se skolen inden skolestart. En rundvisning på gymnasiet kan være en rigtig god måde, hvorpå du som kommende elev kan få indblik i skolens kultur. Dertil vil du kunne danne dig dit eget indtryk af de lokaler, du vil få undervisning i, de lækre studieområder, du vil lave spændende gruppearbejde i, og, ikke mindst, de fælles områder du vil få nogle af dit livs sjoveste oplevelser i. Ved at se skolens lokaler vil du få en idé om, hvordan din kommende dagligdag på gymnasiet eller HF vil se ud. Det kan give dig en lidt bedre fornemmelse af, hvad der skal ske efter sommerferien – og så er det også endnu nemmere at begynde at glæde sig.

Hvis du ikke har mulighed for at deltage i et af Åbent Hus-arrangementerne, men stadig har lyst til at høre mere om eller se skolen, er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os. Vi vil altid gøre vores bedste for at besvare dine spørgsmål.