Information til nye elever

Musiske studieretninger

Vil du gerne udvikle dig med musikken?

Musiske studieretninger – Med på noderne

Kunne du tænke dig at kombinere din interesse for musik med din studieretning? Måske kan du se dit fremtidige arbejde være relateret til musik, eller måske synes du bare, at det er fedt at synge eller spille musik? – I så fald er en af de kreative musikstudieretninger lige dig. Her bliver du en naturlig del af skolens liv og kommer til at medvirke i mange forskellige musikaktiviteter. Disse kan foregå både på skolen i form af forskellige koncerter, samlinger, workshops, MGP, musicals og lign. og udenfor skolen som publikum eller udøvende musiker, fx som deltager i SYNG, hvor gymnasiets musikelever en hel dag synger sammen med en række andre gymnasiers elever så taget løfter sig!

Baggrundsbillede af en elev, der spiller guitar

I de kreative studieretninger synger og spiller du ikke blot musik; du kommer også bag om musikken, dens opbygning, udtryk og kontekst. Herved opnås en større forståelse for hvad musikken består af, hvorfor den påvirker lytteren, som den gør – og hvorfor den er lavet, som den er. Du lærer hvordan man arrangerer en melodi, så den vil kunne synges og spilles af et band.

De kreative studieretninger med musik på A-niveau er oplagt for dig, der kunne tænke sig at være en del af en studieretning, hvor musik udgør en væsentlig del af profilen og derved opleves som en afveksling i forhold til gymnasiets øvrige fag. Musikfaget giver særlig god mulighed for at danne bånd på tværs af årgang og klasser.

Se studieretningen her:

– Musik A, Engelsk A

 Musik A, Matematik A