Velkommen til åben skole lørdag den 27. november.

STX

Tag en 3-årig gymnasial uddannelse hos NGHF

Læs STX i Aalborg og vær rustet til fremtiden

STX er den klassiske studentereksamen, som giver dig en bred almen viden og klæder dig på til et liv i et moderne samfund. Udover at ruste dig til fremtiden, bliver du med en STX studentereksamen også klar til en videregående uddannelse. Den almene gymnasiale uddannelse, STX giver dig langt de fleste muligheder, når du skal læse videre. Som udgangspunkt åbner den op for mere end 300 videregående uddannelser, hvilket er langt mere end de andre gymnasiale uddannelser. Hvilke specifikke videregående uddannelser, og hvor mange uddannelser du kan søge direkte ind på, når du har fået eksamensbeviset, afhænger selvfølgelig af dit valg af studieretning og valgfag.

Se hvilke videregående uddannelser en STX giver adgang til

STX i Aalborg er en 3-årig gymnasial uddannelse, som kan sammensættes, så den kvalificerer dig til at søge ind på din drømmeuddannelse. På Nørresundby Gymnasium og HF har vi fokus på både at give tilbud til de dygtigste elever og at hjælpe de elever, der har huller i deres viden, eller som har en social baggrund, der gør det svært at gå i skole. Vi er en stor skole med mange tilbud, så der er noget for enhver smag, hvad angår studieretninger og valgfag.

Studieretningsdesigner

STX optagelse

Vi byder desuden på et væld af sociale arrangementer – Musical og MGP, klasseturneringer og idrætsdage, mediefags- og dramafestivaler, fysik- og matematikkonkurrencer og sprogcamps – blot for at nævne nogle. Du kan læse mere om de sociale arrangementer og aktiviteter, som NGHF tilbyder, under “aktiviteter” i menuen til venstre.

Når du begynder på STX i Aalborg

Når du starter din ungdomsuddannelse på STX i Aalborg, begynder du med et grundforløb, der varer ca. tre måneder. De tre måneder skal ses som et afklaringsforløb, hvor du får mulighed for at stifte bekendtskab med alle de faglige hovedområder, som du efterfølgende kan vælge at fordybe dig i når du har valgt den studieretning, du ønsker at fortsætte på.

For mange kan det være svært på forhånd at afgøre, om man er mest interesseret i naturvidenskabelige, samfundsfaglige, sproglige eller kunstneriske retninger. Derfor vil du i løbet af dine tre første måneder af din STX uddannelse blive undervist i en række obligatoriske fællesfag, studieretningsfag samt to tværfaglige forløb: Almen sprogforståelse og naturvidenskabeligt grundforløb. På den måde er du bedre rustet til at træffe et valg omkring, hvilken studieretning på STX, du ønsker at tage.

For at hjælpe dig med dit studieretningsvalg foretager vi i grundforløbet også en skriftlig screening i matematik, og vi afholder en evalueringssamtale sammen med dig. Grundforløbet giver dig således mulighed for at blive meget klogere på, hvordan fagene præsenterer sig på et gymnasium og måske differentierer sig fra det, du kender fra folkeskolen. Dertil får du et værdifuldt indblik i, hvordan du personligt klarer dig fagligt. Når du har valgt din kommende studieretning og de sprog, du ønsker at fordybe dig i, kommer du i den klasse, som du skal følges med resten af din ungdomsuddannelse på STX, og du møder nogle af de mennesker, som måske vil følge dig som venner for livet. Vi ser frem til at byde dig og mange andre elever velkomne i fællesskabet på Nørresundby Gymnasium og HF.

På Nørresundby Gymnasium og HF vil du ikke kun blive undervist på én måde. Vi sørger altid for at tilpasse undervisningen til de enkelte fag og læringsmål, og derfor vil du møde en række forskellige undervisningsformer i løbet af din tid som elev på STX. Du vil for eksempel komme til at lave både projektarbejde, individuelt arbejde og gruppearbejde, som alt sammen vil være med til at klæde dig på til fremtiden og for eksempel ruste dig til din kommende videregående uddannelse eller dit liv på arbejdsmarkedet.

I år vil du kunne vælge mellem 12 forskellige studieretninger inden for kategorierne Kunstneriske studieretninger, Naturvidenskabelige studieretninger, Sproglige studieretninger og Samfundsvidenskabelige studieretninger.

Hvordan vælger jeg den rigtige studieretning?

Hos Nørresundby Gymnasium og HF gør vi alt, hvad vi kan for at hjælpe dig med at vælge den studieretning, der passer bedst til dig og dine ønsker. Som du kan læse ovenfor, tilbyder vi et forløb de første tre måneder af din STX, som vil give dig det bedste grundlag for at finde frem til den studieretning, der er bedst for dig. Har du brug for mere hjælp og vejledning til at vælge din studieretning, vil du naturligvis også altid kunne tage fat i vores dygtige studievejledere.

Der er selvfølgelig flere ting, der har betydning, når det kommer til at vælge studieretning. For ligesom den studieretning, du vælger, skal passe til dig, dine faglige evner og dine ønsker, skal den også gerne passe til de drømme, du har omkring din videregående uddannelse. Selvom du med et eksamensbevis fra STX Gymnasium kan få adgang til mere end 300 videregående uddannelser, er der nemlig forskel på hvilke adgangskrav, de forskellige uddannelser på bl.a. universitetet og erhvervsakademiet har. Hvis du har en klar idé om, hvilken uddannelse, du ønsker at fortsætte på, når du er færdig med din STX, er det derfor altid en god idé at undersøge adgangskravene på hjemmesiden for den specifikke uddannelse. Derudover kan du med studieretningsdesigneren, som du finder i menuen til venstre, teste de forskellige sammensætninger af studieretninger og valgfag for at finde frem til det rigtige match.