Så er der åbnet op for tilmelding til jubilartræf 2024| Invitation til dimission 2024

STX

Tag en 3-årig gymnasial uddannelse hos NGHF

Bliv rustet til fremtiden med STX

Hvad siger eleverne om STX?

 
   
   
   
   
   
   
   
   
 

Download folder om skolen

STX er den klassiske 3-årige studentereksamen, som giver dig en bred almen viden og klæder dig på til et liv i et moderne samfund. Udover at ruste dig til fremtiden, bliver du med en STX studentereksamen også klar til en videregående uddannelse. På Nørresundby Gymnasium og HF har vi fokus på både at give tilbud til de dygtigste elever og at hjælpe de elever, der har huller i deres viden, eller som har en social baggrund, der gør det svært at gå i skole. Vi er en stor skole med mange tilbud, så der er noget for enhver smag, hvad angår studieretninger og valgfag.

Når du starter på STX på Nørresundby Gymnasium og HF, begynder du med et grundforløb, der varer ca. tre måneder. De tre måneder skal ses som et afklaringsforløb, hvor du får mulighed for at stifte bekendtskab med alle de faglige hovedområder, som du efterfølgende kan vælge at fordybe dig i når du har valgt den studieretning, du ønsker at fortsætte på.

For at hjælpe dig med dit studieretningsvalg deltager du i tre små introforløb til studieretninger efter eget valg. Desuden foretager vi også en skriftlig screening i matematik, og vi afholder en evalueringssamtale med dig. Grundforløbet giver dig således mulighed for at blive meget klogere på, hvordan fagene præsenterer sig på et gymnasium og måske adskiller sig fra det, du kender fra folkeskolen. 

På Nørresundby Gymnasium og HF vil du ikke kun blive undervist på én måde. Vi sørger altid for at tilpasse undervisningen til de enkelte fag og læringsmål, og derfor vil du møde en række forskellige undervisningsformer i løbet af din tid som elev på STX. Du vil for eksempel komme til at lave både projektarbejde, individuelt arbejde og gruppearbejde, som alt sammen vil være med til at klæde dig på til fremtiden og for eksempel ruste dig til din kommende videregående uddannelse eller dit liv på arbejdsmarkedet.

Det svære valg af studieretning

Hos Nørresundby Gymnasium og HF gør vi alt, hvad vi kan for at hjælpe dig med at vælge den studieretning, der passer bedst til dig og dine ønsker. Som du kan læse ovenfor, tilbyder vi et forløb de første tre måneder af din STX, som vil give dig det bedste grundlag for at finde frem til den studieretning, der er bedst for dig. Har du brug for mere hjælp og vejledning til at vælge din studieretning, vil du naturligvis også altid kunne tage fat i vores dygtige studievejledere.

Der er selvfølgelig flere ting, der har betydning, når det kommer til at vælge studieretning. For ligesom den studieretning, du vælger, skal passe til dig, dine faglige evner og dine ønsker, skal den også gerne passe til de drømme, du har omkring din videregående uddannelse. Selvom du med en STX-eksamen kan få adgang til mere end 300 videregående uddannelser, er der nemlig forskel på hvilke adgangskrav, de forskellige uddannelser på bl.a. universitetet og erhvervsakademiet har. Hvis du har en klar idé om, hvilken uddannelse, du ønsker at fortsætte på, når du er færdig med din STX, er det derfor altid en god idé at undersøge adgangskravene på hjemmesiden for den specifikke uddannelse. Derudover kan du med studieretningsdesigneren, som du finder i menuen til venstre, teste de forskellige sammensætninger af studieretninger og valgfag for at finde frem til det rigtige match.