STX

Tag en 3-årig gymnasial uddannelse hos NGHF

STX – Det bedste kort på hånden når du skal videre

STX er den klassiske studentereksamen, som giver dig en bred almen viden, og klæder dig på til et liv i et moderne samfund. Udover at ruste dig til fremtiden, bliver du med en STX studentereksamen også klar til en videregående uddannelse. Den gymnasiale uddannelse giver dig langt de fleste muligheder, når du skal læse videre. Som udgangspunkt åbner den op for over 300 videregående uddannelser, hvilket er langt mere end de andre gymnasiale uddannelser. Hvor mange uddannelser du kan søge ind på, når du har fået eksamensbeviset, afhænger selvfølgelig af dit valg af studieretning.

Se hvilke videregående uddannelser en STX giver adgang til

STX er en 3-årig gymnasial uddannelse, som kan sammensættes, så den kvalificerer dig til at søge ind på din drømmeuddannelse. På NGHF har vi fokus på både at give tilbud til de dygtigste elever og at hjælpe de elever, der har huller i deres viden, eller som har en social baggrund, der gør det svært at gå i skole. Vi er en stor skole med mange tilbud, så der er noget for enhver smag, hvad angår studieretninger og valgfag.

Vi byder desuden på et væld af sociale arrangementer – Musical og MGP, klasseturneringer og idrætsdage, mediefags- og dramafestivaler, fysik- og matematikkonkurrencer og sprogcamps – Blot for at nævne nogle.

ANSØG HER

Når du begynder på STX

Du begynder med et grundforløb på STX der varer ca. tre måneder. De tre måneder skal ses som et afklaringsforløb, hvor man får mulighed for at stifte bekendtskab med alle de faglige hovedområder som man efterfølgende kan fordybe sig i når man har valgt en studieretning. For mange kan det være svært på forhånd at afgøre om man er mest interesseret i naturvidenskabelige, samfundsfaglige, sproglige eller kunstneriske retninger. Derfor undervises du i en række obligatoriske fællesfag, studieretningsfag samt to tværfaglige forløb: Almen sprogforståelse og naturvidenskabeligt grundforløb.

For at hjælpe dig med dit studieretningsvalg foretager vi i grundforløbet også en skriftlig screening i matematik og afholder en evalueringssamtale. Grundforløbet giver dig således mulighed for at blive meget klogere på hvordan fagene præsenterer sig på et gymnasium og hvordan du klarer dig i fagligt. Når du har valgt studieretning og sprog kommer du i en klasse du skal følges med resten af forløbet. Vi ser frem til at byde dig og mange andre velkomne i fællesskabet på Nørresundby Gymnasium og HF.

På Nørresundby Gymnasium og HF vil du møde en række forskellige undervisningsformer som fx projektarbejde, individuelt arbejde og gruppearbejde. Desuden vil du møde tværfaglige forløb idet, idet fagene arbejder sammen i en moderne gymnasieundervisning.

I år tilbyder vi 12 forskellige studieretninger inden for kategorierne Kunstneriske studieretninger, Naturvidenskabelige studieretninger, Sproglige studieretninger og Samfundsvidenskabelige studieretninger.

Se studieretninger her