Så er der åbnet op for tilmelding til jubilartræf 2024| Invitation til dimission 2024

Sproglige studieretninger

ALT STARTER MED SPROG - SPROG GØR KLOG!

Sproglige studieretninger – Kendskab til kulturen

Salut, Hola, Hello!

Hils på din kommende kæreste, chef eller ven på det rigtige sprog.

Når du læser sprog, får du et større udsyn og en større indsigt. Du får en plads i verden, ja faktisk vil vi gå så langt som at sige, at sprog giver dig nøglen til verden.

Når du læser sprog på NGHF så lytter du til sproget, skriver på sproget, taler på sproget og smager på sproget og du får nøglen til alt det, der ligger rundt om sproget: litteraturen, kulturen, samfundet og historien.

Baggrundsbillede af et klasselokale, hvor eleverne sidder og snakker

Det at lære et nyt sprog er en af de sværeste kompetencer man kan tilegne sig som menneske, men det er også en kompetence, der giver adgang til enormt mange uddannelser og jobs. Vidste du fx at der er over 100 danske virksomheder i Brasilien? Man kan klare sig godt med engelsk, men når det kommer til at åbne døre og skabe forbindelser mellem virksomheder og mennesker, er det en forudsætning at kunne kommunikere på det pågældende sprog, og ikke mindst; at vide noget om forskellige kulturer. Verden bliver mindre men langt mere globaliseret.

Når du vælger et sprogfag på NGHF, så giver du også automatisk dig selv muligheden for at komme på udveksling på et udenlandsk gymnasium og diverse studieture til europæiske storbyer.

De sproglige studieretninger er for dig der interesserer dig for litteratur, kultur, samfund og ikke mindst SPROG. Måske drømmer du om at arbejde med reklamer eller kommunikation? Måske drømmer du om at blive lærer, journalist PR- eller HR medarbejder, eller måske er din drøm at arbejde i store internationale virksomheder eller organisationer som NATO, FN eller EU?

ALT STARTER MED SPROG – SPROG GØR KLOG!

Se studieretningenerne her:

 Latin A, Græsk A

 Spansk A, Engelsk A, Latin C

 Tysk A, Engelsk A, Samfundsfag B

 Fransk A, Engelsk A, Samfundsfag B