Så er der åbnet op for tilmelding til jubilartræf 2024| Invitation til dimission 2024

Geofelttur – Forår 2017

Vi har i perioden fra d. 21 april til d. 24 april været på en geofelttur i Sydengland, som bød på en masse lærerige og spændende oplevelser. Tidligt fredag morgen kl. 5:15 startede turen i Kastrup Lufthavn, hvor vi fløj til London. Herfra gik turen til første lokalitet, Wytch Farm. Her fik vi en rundvisning rundt på den næste skjulte gård, hvor de opsamler olie. Herefter kørte vi hen på vores hotel i Weymouth. På hotellet havde vi hver aften undervisning, hvor vi skulle lærer nye geologibegreber, som vi skulle bruge de kommende dage. Desuden diskuterede vi også, hvad vi havde set og oplevet gennem dagen.

Lørdag morgen gik turen til Lyme Regis, hvor vi kiggede og samlede fossiler. Derefter gik turen til Bridport, hvor vi undersøgte de forskellige lag på den høje klippevæg.

Søndag morgen gik turen til Lulworth Cove. Her gik opgave ud af at undersøge, hvordan bugten er blevet formet ved erosion af de forskellige lag. Herefter gik i vi til Man of War og Durdle Door. Her brugte vi den nye viden vi havde lært til at diskutere, hvordan kystformer er blevet dannet og hvordan den ville se ud i fremtiden. Senere gik turen tilbage til bilen, men først var der serveret frisk fanget “Fish and Chips”. Efter vi havde været ude ved Durdle Door tog vi atter afsted mod vores næste lokalitet, som var Chesil Beach. Chesil Beach er en 29 km lang strand med en 18 meter høj tombolo, som forbinder Isle of Portland med Abbotury. Her skulle vi se på den hældning, som den 18 meter høje bakke, som stranden havde dannet. Dette blev gjort ved hjælp af målestokke, målebånd og en snor.

På sidste dagen gik turen først mod Osmington Mills, hvor vi skulle bruge vores viden til at finde olie i klinten. Der måtte meget hakke arbejde til, men det lykkes til sidst at finde olie. Senere gik turen til Kimmerridge Clay, som var turens sidste lokalitet. Her skulle vi lave sedimentære logs og optegne profilet. Herefter gik turen hjemad.

 

Casper Nørlund Kusk og Josephine Friis Andersen 3.x