Indvitaion til dimission 2022 fredag den 24. juni kl. 10.00.

Køb af bærbar

Anbefalinger til køb af bærbar computer

Når man skal ud og investere i en skolebærbar, er der nogle ting man skal tænke over:

Man skal være opmærksom, at når man køber bærbar computer, så hører pris/kvalitet sammen, det er ikke altid, det kan svare sig at købe det billigste, den skal jo holde i 2 eller 3 år, så det kan godt svare sig at give lidt ekstra.

En anden ting man skal være opmærksom er, at bærbare computere går oftere i stykker end stationære. Det kan derfor være en god ide, at tilkøbe ekstra garanti. Kan leverandøren ikke tilbyde det, så prøv at finde en leverandør, der kan tilbyde det.

Vi har været ude for, at der kommer elever med en Chromebook, fordi sælgeren i forretningen har fortalt, at den sagtens kan anvendes i gymnasiet, men på Nørresundby Gymnasium, kan disse ikke bruges, fordi det software skolen udleverer, ikke kan køre på en Chromebook.

 

Hardware

Maskinen skal minimum have en skærm på 13”, jeg anbefaler en maskine med en Intel I5 processor og minimum 4 Gb. RAM.
Harddisk størrelsen bør være på minimum 250 Gb. Finder man Apple MacBooks på tilbud, skal man være opmærksom på, at næsten altid leveres med 128 Gb. harddisk. Det har i flere tilfælde vist sig at være for lidt, specielt hvis man skal bruge den til film og billeder.

En Windows bærbar med en I5 processor og 256 Gb. RAM, kan man få fra ca. 3500 kr. og opefter.

Apple MacBooks koster ca. det dobbelte, og forskellen på en disk på 128 Gb. og en på 256 Gb. er ca. 2000 kr.

 

Backup af dine data.
Husk at tænke på backup af dine data, jeg ser en del elever, hvis maskiner går i stykker, og man mister alle sine data.Man kan tage backup af data på flere måder, der findes flere gratis løsninger på internettet, Microsofts ”Onedrive”, Googles ”Google Drev” og Dropbox er nogen af dem.
Hvilken en af dem man bruger, er ligegyldigt, bare man husker at tage backup af sine data.
Det vil være ærgerligt, at stå i slutningen af 3g/ 2hf, og have mistet alle sine notater og dokumenter.

 

Virusbeskyttelse
De fleste maskiner leveres med 30 dages gratis antivirus beskyttelse. Man kan på skolen få en FSecure licens, i den tid man går på skolen.

 

Officepakker.
Skolen stiller en fuld Microsoft Office 365 pakke til rådighed, i den tid du er elev på Nørresundby Gymnasium. Det er både til Apple Macbook og Windows maskiner. En del nye Windows maskiner, bliver leveret med en preinstalleret Microsoft Office 365. Den kan så aktiveres, med det brugernavn og kode, der udleveres af skolen.

Desuden får du adgang til Googles ”GoogleDocs” via en Gmail konto som skolen stiller til rådighed, du vil blive
undervist i, at anvende de forskellige elementer i pakken, herunder Google-kalenderen som synkroniseres med dit eget skoleskema, og som kan synkroniseres med kalenderen i eksempelvis en smartphone.

 

Med venlig hilsen Jesper Barløse, ITtekniker

Har man spørgsmål, så skriv til mig på følgende mailadresse : jpb@nghf.dk