Så er der åbnet op for tilmelding til jubilartræf 2024| Invitation til dimission 2024

Anne-Louise Højgaard Jørgensen – 2016 3A

Kære Nørresundby Gymnasium og HF’s Venner.

 

Jeg fik ved min dimission i juni overrakt et flot rejselegat af jer, og jeg er så taknemmelig for den støtte, I har givet. Jeg er nu kommet hjem til Danmark efter tre måneders fantastisk ophold i Kenya. Jeg har været afsted fra oktober til januar og havde bestemt ikke lyst til at tage hjem, da jeg nåede rejsens sidste dage. Jeg har oplevet så ufattelig meget, mødt så mange spændende og hjertevarme mennesker og er alt i alt blevet givet meget mere, end jeg selv har givet.

Jeg har arbejdet som frivillig i en organisation, som både har startet børnehjem, skole og krisecenter for kvinder. Skolebørnene havde sommerferie i meget af tiden, jeg var dernede, så jeg fik mulighed for at komme tæt på de børn, som bor på børnehjemmet og kvinderne og deres små børn på krisecentret. Jeg har haft med mennesker at gøre, der kommer til det her sted med nogle forfærdelige historier fra deres fortid. Her har jeg gjort mig erfaringer omkring, hvordan man når ind til mennesker som disse og har oplevet lukkede personligheder åbne sig mere og mere op over for mig.

Herhjemme i Danmark har jeg en veninde, der kommer fra Afrika, og der er forskellige ting, som hun eller hendes familie gør, der altid har undret mig og endda nogle gange frustreret mig en smule. Efter jeg nu har tilbragt lang tid i en afrikansk kultur og er kommet tæt ind på mennesker fra et så anderledes samfund, end jeg kender til i Danmark, er der pludselig ting, der er gået op for mig, og jeg har pludselig fået forståelse for, hvorfor de her mennesker gør, som de gør. Denne rejse har givet mig en kæmpe stor kulturforståelse, og jeg har fundet ud af, hvor vigtigt det kan være for personer med anden kulturel baggrund end én selv, at man interesserer sig for, hvem de er er, hvordan de lever deres liv, og at de føler sig accepteret for dem de er. At man ikke foragter dem men tværtimod møder dem, lige hvor de er.

Jeg vil mene, at disse mange erfaringer har givet mig ny stor viden, som kan bruges i det fremtidige arbejde, jeg ønsker – nemlig jobbet som sygeplejerske.

Jeg takker jer mange mange gange for jeres flotte støtte og opbakning. Der er tusind ting at fortælle, men jeg tror desværre ikke, at man overhovedet kan sende så stor og fyldig en mail :-) Så forhåbentlig har jeg fået givet jer bare et lille indblik i, hvad turen har bragt med sig af livgivende oplevelser og erfaringer. Jeg har nydt det til fulde, og håber at I vil blive ved med at glæde unge mennesker på denne måde.

Mange varme hilsner fra Anne-Louise Højgaard Jørgensen, dimittend fra a-klassen 2016.