Så er der åbnet op for tilmelding til jubilartræf 2024

Anne Severinsen – 2011 3E

839ca907adMit navn er Anne, og her er mine oplevelser efter 3 år på gymnasiet. Jeg blev student i sommeren 2011, en glædesdag for både mig og alle de andre studerende der blev færdige samme sommer.  Men så er der sikkert mange der tænker, hvad skal jeg så nu. Det havde jeg fundet ud af, jeg ville til USA for at studere på college. Takket være venneforeningens rejselegat, en god opsparing, forældre og hårdt arbejde, fik jeg muligheden for at studere 5 måneder på Santa Monica College.  Jeg fandt skolen igennem Kilroy Education, hvor de hjalp mig med at søge ind på skolen, ansøgning om visa og alt det andet praktiske der skulle på plads inden jeg tog der over.

Den 23. januar startede eventyret, jeg anede ikke hvordan min værts familie var, hvordan de boede eller hvilke regler de ville have for en ung studerende som mig.  Det eneste jeg vidste det var, at vejret ville være fantastisk og at jeg skulle til storbyen og bo når jeg ankom.  Da jeg landede i LAX (Lufthavnen i Los Angeles) var der en sød ældre herre der stod med et skilt med mit navn på, han var den der skulle vise mig hvor jeg skulle bo og hvordan jeg kom med bussen til og fra skole og andre praktiske informationer. Jeg hørte næsten ikke efter fordi jeg var total overvældet over hvor stor Los Angeles egentlig var, med palmer, 25 grader og ikke en sky på himlen, det var ikke lige den vinter jeg var vant til må man sige.
Jeg var heldig med at få en sød og omsorgsfuld værtsfamilie, faren og bedstemoren var fra Egypten oprindeligt og moren var fra Bulgarien, sammen havde de 2 dejlige døtre på min alder, som jeg hurtigt faldt i snak med.  Når man bor hos en værtsfamilie, har de selvfølgelig nogle regler som skal overholdes, hvilket jo også er rimeligt nok, når man som fremmed bor i deres hjem. Jeg synes jeg var heldig med, at jeg kun skulle fortælle hvor jeg tog hen, om jeg spiste hjemme eller ej og jeg havde ikke nogle faste tidspunkter jeg skulle være hjemme på så længe jeg bare låste døren.

Når man starter på Santa Monica College, skal man selv stå for at vælge de fag man gerne ville have, og planlægge sit eget skema. Dog er det nemt at få hjælp af en studievejleder hvis man er i tvivl om hvilke fag man skal vælge. Jeg kunne desværre ikke vælge fysik og kemi på samme tid, så jeg måtte nøjes med kemi, engelsk, psykologi og stage movement (drama med henblik på bevægelse på scenen).  Jeg havde forventet jeg kom i en amerikansk klasse, men sådan blev det ikke, da skolen lever af udvekslings studenter. Så det var næsten alle sammen internationale klasser, hvilket i og for sig også er godt nok for vi lærte jo det samme, det gjorde det bare meget svært at komme i kontakt med amerikanerne, som jeg jo kom der hen for at snakke med og lære noget af.  I mine klasser var der mange svenskere og asiater, der alle kom for at få adgang til universiteterne i Californien. Så var der nogle få lige som mig, der bare kom det ene semester for at lære noget og samtidig få en på opleveren. Alligevel kunne man mærke lige fra starten af at timerne blev taget utroligt alvorligt, man kunne mærke hvor meget man konkurrerede med hinanden for at få den bedste karakter, selvfølgelig var der plads til sjov, så længe det bare handlede om noget relevant i faget. Jeg var meget imponeret over den selvdisciplin folk havde, og det gav også mig lysten til at vise at jeg, som eneste dansker i klassen, også godt kunne.
Jeg havde forestillet mig at jeg ville have svært ved at lade være med at tiltale lærerne ved fornavn, men når man alligevel ikke kan huske hvad de hedder, så er det meget nemmere at sige ”Professor”. Man skulle ikke rejse sig op hver gang man sagde noget, som man tit ser at de gør i film, men man sidder ved de borde og stole man tit ser på film, altså stole hvor der er tilknyttet et lille skrivebord til, hvor du kun har plads til at skrive notater og ikke andet. På den måde var det meget amerikansk, men ellers meget internationale klasser.  Noget andet der også var svært at forholde sig til var, at man i kemi eller psykologi hverken skulle skrive rapporter eller på anden vis beskrive hvad man havde lært, men i stedet brugte de multiple choice tests, uden hjælpemidler. Disse blev taget ved eksamenerne (eksamenerne har man 4 af på et semester i hvert enkelt fag, hvor den sidste er den mest gældende) for at vise, at enten så ved man det eller også så ved man det ikke. Så ens svar skulle være meget præcist ellers fik man fejl, det var lidt svært at læse op på flere kapitler og huske hvert eneste lille detalje, men det gik da og jeg endte med nogle udmærkede karakterer.

Der var selvfølgelig også tid til andet end skolen og lektierne, så jeg fik da også set nogle af de seværdigheder der var, dog var det lidt svært med transport, da man ikke har et særlig godt trafikale netværk, busserne kørte selvfølgelig men det var ikke altid lige nemt at komme fra A til B og man skulle ofte skifte utroligt mange gange for at nå til destinationen. Amerikanerne selv havde for det meste en bil for eller var det ikke til at komme rundt i Los Angeles. Men jeg fik da set Venice beach, noget af Hollywood, Long beach, så var jeg selvfølgelig i Disneyland og meget meget mere.  I det hele taget var det en fantastisk tur som har været alle pengene værd. Jeg lærte en masse søde mennesker at kende, jeg fik udviklet mit engelsk markant, jeg fik endda den californiske accent, så folk til sidst ikke spurgte mig om, hvor jeg kom fra i verden, som det første. Jeg kan stærkt anbefale et udenlands ophold til dem der gerne vil opleve en anden kultur og forbedre et sprog.