Så er der åbnet op for tilmelding til jubilartræf 2024| Invitation til dimission 2024

Lise Scheving Nielsen – 2012 3X

schevingGoðann daginn! Jeg hedder Lise og jeg gik på Nørresundby Gymnasiums naturvidenskabelige linje i årene fra 2009 til 2012. I sommeren 2012 blev jeg student sammen med resten af årgangen, og det var en glædens dag. Huen blev sat på og champagne blev der drukket nok af, men hvad skulle man så nu? For mig var det ikke svært at vælge. Jeg ville rejse ud og Island var destinationen.

Vi er privilegerede med at have en Venneforening, der uddeler legater hvert år. Da jeg blev student var jeg den heldige som Venneforeningen valgte at give en hjælpende hånd. Da champagnen var drukket og festen var forbi, skulle vi alle videre på nye eventyr.

Mit eventyr startede i august, hvor jeg satte mig på et fly med kurs mod Island. Her skulle jeg arbejde som au-pair, for det der viste sig, at være en skøn familie. Så nu bor jeg her, i en by lidt uden for Reykjavik, i det smukkeste land med vulkaner, alfer, bjerge og en masse andet! Jeg valgte at tage til Island, da jeg senere i livet gerne vil læse geologi, og håber på et semester her på øen. Derfor var det en fantastisk mulighed for mig, at komme op og smage lidt på landet inden jeg måske skal studere her og jeg må sige, at jeg kan lide smagen. Når man bor hos en islandsk familie, får man lov til at prøve lidt af hvert. Jeg har f.eks. været med ude at samle får i de høje fjelde, hvilket var en kæmpe udfordring. Da fårene var samlet i folde skulle de deles ud til forskellige gårde, og det foregår ved at man tager dem i hornene og slæber af sted med dem. Jeg prøvede at gøre Danmark stolt ved at gøre det, men det lykkedes vist ikke helt. Jeg har flere gange oplevet det smukke nordlys og set gejser, gletsjere, kæmpe vandfald, lava felter, Den Blå Lagune og meget mere. Island indeholder så meget mere end jeg havde troet.

Pengene fra den gode Venneforening gik blandt andet til et sprogkursus i islandsk, som jeg efterhånden er blevet ret god til. Når man til dagligt går med 3 islandsk talende børn, bliver man hurtigt tvunget til at tage sproget til sig. På den måde har mit sprogkursus hjulpet mig en del på den front. Nørresundby Gymnasium gav mig modet til at gå ud og være selvstændig, og gav mig lysten til at lære noget nyt og stå på egne ben.

Jeg vil helt klart anbefale andre, at tage til et mere ”skævt” sted. Flertallet tager til de engelsk talende lande, som USA, England og Australien, men spring ud i noget andet! Det vil være en udfordring, men det vil blive dit livs eventyr! Að ferðast er að lifa