Så er der åbnet op for tilmelding til jubilartræf 2024| Invitation til dimission 2024

Nicoline Hedemann Mortensen – 2009 3Z

Hej kære Venneforening

Jeg er nu kommet hjem fra mit livs eventyr.

Inden jeg tog af sted til Tanzania sendte jeg et lille brev til jer inde over firstclass, hvor jeg fortalte lidt om min rejse og takkede for de gode sponsor penge i gav mig. Jeg er nu kommet hjem og vil derfor som lovet fortælle jer lidt om min tur til Tanzania og takke jer endnu engang.

Min rejse startede i begyndelsen af august, hvor jeg tog sammen med 17 andre danskere til Kenya med Mellemfolkeligt Samvirke. Jeg boede udenfor en lille by kaldt Nanuiky tæt på det lille lokalsamfund. Jeg boede der i 4 uger  og var bl.a. oppe bestige Mount Kenya, på safari og ude at se det virkelige afrikanske lokalsamfund. Mine formiddage og eftermiddage gik med at blive undervist om Kenya og Tanzania samt den generelle kultur samt livsopfattelse de lever efter dernede. Nogle rigtig spændende uger med lokale lærer og masser af sjov.

Efter denne måned tog jeg videre til Tanzania sammen med en af de 17 andre danskere. Vi tog op til en lille by kaldet Usa-river ca 17 km fra Tanzanias 2. største by, Arusha. Her boede jeg i 3 måneder sammen med en anden dansker, kaldt Maria. Maria og jeg fik vores hverdag til at gå med at undervise på den lokale Primary School fra 8-12 man-ons-fredag og 8-14 tirs-tors. På denne Primary School underviste jeg standard 3 og standard 5 i engelsk og matematik. Mine eftermiddage gik med at undervise den danske konsuls 2 piger i engelsk samt jeg havde lidt ekstra arbejde på et børnehjem. Derudover fik jeg min hverdag til at gå med at spille i det lokale kirkeband hver tirsdag, torsdag, lørdag samt søndag i kirken, hvilket gav mig en stor oplevelse i bagagen.

Jeg har lært rigtig meget på denne 4 måneders lange rejse. Jeg har lært en masse kulturelt om Kenya og Tanzania og de store kulturforskelle, og ud over det har jeg lært en masse so jeg kan bruge i fremtiden. Jeg vil i min fremtid gerne læse medicinalkemi eller læse til sygeplejerske, men uanset hvad jeg vil læse i fremtiden har jeg fået en masse godt i bagagen. Jeg har haft lidt omgang med medicin på børnehjemmet, jeg tog bl.a. et kursus i førstehjælp og ikke mindst har jeg stillet mig selv det store spørgsmål: “Hvad vil du gerne uddanne dig videre til?”, hvilket er et stort og indviklet spørgsmål, men det skal jeg nok finde ud af med tiden.

Generelt et rigtigt godt og lærerigt ophold, som jeg aldrig vil glemme. Jeg kan takke jer mange gange for de sponsorpenge i gav mig. De faldt virkelig i god jord og jeg brugte dem flittigt til min rejse. Jeg kan derfor kun håbe, at i fortsætter med denne gode gerning i fremtiden.

Knus og kram

Nicoline Hedemann Mortensen

Årgang 2006-2009

Brovst